Chakrat

Chakrat ovat energiakeskuksiamme jotka sijaitsevat energiakehossamme tietyissä kohdin fyysistä kehoamme. Nämä energiakeskukset reagoivat hyvinkin voimakkaasti elämässämme tapahtuviin asioihin ja muutoksiin. Epätasapaino ja tukkoisuus aiheuttaa negatiivisia tunteita, lisää sairastumisriskiä ja yleistä tuutumättömyyttä elämään. 

Kun alamme hoitaa chakrojamme tietoisuus tunteistamme ja käyttäytymisestämme muuttuu positiiviseen suuntaan. Pystymme hyvin itse avaamaan ja tasapainottamaan näitä chakrojamme tarpeen mukaaan. Voimme huolehtia chakroistamme nukkumalla tarpeeksi, juomalla tarpeeksi vettä, syömällä puhdasta ei prosessoitua ruokaa sekä tekemällä asioita jotka tuovat meille iloa jokaiseen päivään. 

Tärkeää on myös se miten kohtelemme toisiamme elämässä. Ei niinkään se että keskitymme siihen että havaitsisimme enkeleitä tai muita valonauttajia lähellämme. He ovat siinä joka hetki ja se tieto riittää. Oikeastaan tärkein chakramme on sydänchakra joka on myötätunnon, rakkauden ja empatian tyyssija. Monien elämäntilanteiden ja vaikeuksien näkeminen lahjana, joista saamme tietoa ja voimaa olla vahvempia kerta kerran jälkeen.

 

Chakrojen historiaa…

Hindut ja intiaanit ovat jo aikoinaan puhuneet chakroista.

Egyptiläiset väriterapiasta, johon yhdistettiin kristallit.

Havaijilaiset ovat työskennelleet chakrojen kanssa. Kauain saarella on Kuamoo-reitti jossa kuvataan 7 chakraa lohikäärmeen selkärankana.

Myös Ayurvedahoitajat muinaiset kreikkalaiset sekä roomalaiset tasapainottivat chakroja eri värisillä kivillä.

 

Useimmille 7 chakraa onkin tuttuja. Mutta nykyään on tärkeää työskennellä nimenomaan 12 chakran kanssa. Usien energiataajuuksien myötä meillä on mahdollisuus näin tehdä. Nykyään on käytössä myös enkeli-chakroja. Yksi sijaitsee otsalla, hiusrajan tuntumassa. Toinen Solar plexuksen ja napachakran välissä. Tämä on nimeltään Lady Gaia-piste. Chakroja on kaikkiaan 96 000 kpl.

Aikoinaan Atlantiksen asukkailla 12 chakraa oli tasapainossa ja täysin käytössä. Tämä mahdollisti henkiset taidot. Kun Atlantis sortui jäi nuo 7 chakraa käyttöömme. 

12 chkran kanssa työskentely nopeuttaa henkistä kasvua. 

 Atlantiksen heimot levittäytyi maailman eri kolkkiin. ( Inkat, shamaanit, Amerikan intiaanit, Havaijin kahunat,, tiibetiläiset, mayat,mesopotamia, kreikkalaiset ja maorit.)

 

12 chakraa kuuluu siis viidenteen ulottuvuuteen. Jos työskentelet noiden 7 chakran kanssa, pidät itsesi kolmannessa ulottuvudessa.Mistä sitten tietää missä ulottuvuudessa on? Kaikki jotka ovat henkisyydestä kiinnostuneita ja työskentelevät edes jonkin verran sen eteen, ovat jo viidennessä ulottuvuudessa.

 

MAATÄHTI

15 cm jalkojen alapuolella

Arkkienkeli Sandalfon ja Roquiel

Väri musta-valkoinen

Maatähti ja kaksi sivuchakraa jalkapohjissa muodostavat alaspäin osoittavan kolmion. Tämä kanavoi jumalallista energiaa maahan ja luo näin yhteyden maapallon kanssa. Maatähti pitää aktivoida jos haluamme kehittää kausaali-, sielutähti- ja tähtiporttichakroja. Ylimmät chakrat ilmentävät kirkkauttaan vasta kun maatähti on aktivinen.Maatähtichakra liitetään maadoittumiseen. Eli kun maadoitamme itseämme meille sopivalla tavalla maatähti aktivoituu.

JUURICHAKRA

Aivan häntäluun tyvessä.

Arkkienkeli Gabriel

Väri Platina

Tämä chakra pyrkii täyttämään kaikki perustarpeet. Eloonjääminen, ruoka, suoja ja turvallisuus.Epätasapaino aiheuttaa mm tuntemuksia että ei ansaitse runsautta elämään. Kun juurichakra on tasapainossa nautit runsaasta, terveellisestä ja turvallisesta elämästä ja olet hyvin maadoitunut. 

 SAKRAALICHAKRA

 10 cm navan alapuolella.

Gabriel

Väri herkän vaaleanpunainen

Tässä chakrassa on kaikki seksuaaliset viettimme, luovuutemme ja tunteemme. Kun tämä chakra toimii hyvin ollaan miellyttäviä, rakastavia, innokas elämästä ja sinulla on riittävästi energiaa.

 NAPACHAKRA

 2,5 cm navan alapuolella

Gabriel

Väri oranssi

Napachakra on tunteiden, aistillisuuden ja seurallisuuden keskus. Kun napachakra on tasapainossa Arkkienkeli Gabriel auttaa sinua ilmaisemaan luovuutesi. Ystävällinen, lämminhenkinen, sosiaalinen ja välittävä, seesteinen. Olet harmoniassa kaiken kanssa. Myös intuitio toimii kun tämä on tasapainossa. 

 SOLAR PLEXUS

 Pallean kohdalla

Arkkienkeli Uriel

Väri kulta jossa sateenkaaren värit

Tähän chakraan on useimmilla ihmisillä varastoitunut pelkoja. myös alitajuntaisia. Herkät voivat myös vaistota muiden ihmisten negatiiviset tunteet. Tämä chakra liitetään myös vaistoihin ja reaktioihin.Omanarvontunto katoaa jos tämä epätasapainossa.

 

SYDÄNCHAKRA

 Rintakehän keskellä

Arkkienkeli Samuel

Väri puhtaan valkoinen

Tänne varastoituvat kaikki kivut, loukkaantumiset ja traumat. Nämä kaikki tukkivt oikein tehokkaasti sydänchakan. Kaikki rakkauden tunteen vastakohdat saavat epätasapainoon. Anteeksianto avaa tätä chakraa. Myös oleskelu luonnon keskellä. 

KURKKUCHAKRA

Kurkun alueella.

Arkkienkeli Mikael

Väri kuninkaallisen sininen

Ilmaisemme totuutta tämän chakran kautta. Itseilmaisu, kommunikointi, luovuus. Totuus tahto rehellisyys. Esimerkiksi kilpirauhasen ongelmat voivat helpottua kurkkuchakran hoidolla.Puhu aina totuudella. Ei aina miellytä kaikkia. Älä mieti mitä muut ajattelevat. Liitetään myös taitoon kuunnella ihmisiä.

KOLMAS-SILMÄ

Otsan keskellä.

Arkkienkeli Rafael

Väri kristalli

Selvänäköisyyden ja jumalallisen viisauden keskus. Korkeamman mentaalisen parantamisen keskus.Mitä enemmän kolmas silmächakrasi kehityy, kehittyy myös selvännäkeminen esimerkiksi unien aikana. Enneunet.

ENKELICHAKRA

Ylhäällä otsalla, hiusrajan tuntumassa

Tämä chakra avaa yhteyden enkeleihin ja muihin valonauttajiin.

KRUUNUCHAKRA

 Päälaki

Arkkienkeli Jofiel

Väri kristalli

Symbolina tuhatlehtinen lootus joka auetessaan ottaa vastaan valoa sielulta.Kruunuchakrassa ei ole varsinaisia tukkeumia, se on vain enemmän tai vähemmän kehittynyt.Kruunuchakra auttaa tuomaan enemmän rakkautta ja ja luovuutta elämäämme. Tämän chakran avautuessa myös kiinnostus mystiikkaan  ja yliluonnolliseen kasvaa.

 KAUSAALICHAKRA

10 cm takaraivon takana

Kristiel

Puhtaan valkoinen

Tämä chakra pystyy suodattamaan sielun voimaa mentaalikehoon, kunhan voimme irrottautua ensin oppimistamme uskomuksista.Viestejä ja uusia näkemyksiä korkeimmilta henkisiltä tasoilta.Avautuu vasta kun mielenhallinta on vakaa.Meditaatio ja hiljentävät harjoitukset auttavat tämän chakran aktivoinnissa.Sininen kyaniitti tuo rauhaa ja tyyneyttä.

Kausaalichakra ja sielutähtichakra sijaitsivat ennen Atlantislaisten kallon sisäpuolella. Siksi kallon muoto oli erilainen. Nykyään nämä ovat kuitenkin ulkopuolella.

 SIELUTÄHTI

 15 cm pän yläpuolella

Arkkienkelit Mariel ja Zadkiel

Väri Magenta

Sielutähti on yhdistävä tekijä tähtiportti-, kausaali- ja kruunuchakrojen välillä.Se kuljettaa tähtiportin puhdasta energiaa alempiin chakroihin. Jos haluat aktivoida tämän chakran on olennaista että maatähti toimii myös.Sielutähti on 11 chakra. 11 edustaa uutta alkua. Ristiriitaiset ajatusmallit ja uskomukset ( jo esi-isiltä perityt) pitää puhdistaa.Sielutähdessä sijaitsee meidän karmamme.

TÄHTIPORTTI

 30 cm pään yläpuolella

Arkkienkeli Metatron ja Serafi Serafina

Väri kulta

Tähtiportin kautta olemme yhteydessä Alkulähteeseen. ( tämä on jokaiselle oma, esim, jumala, buddha tai joku muu)Tähtiportti sisältää monadisen energian ja kaikki sinun yksilölliset kokemuksesi.Monadi on sinun alkuperäinen jumalallinen kipinäsi.Atlantiksella tämä chakra oli kaikilla avoin. ja mahdollisti yhteyden lähteeseen. Kun ego alkoi kehittyä, tämä keskus alkoi sulkeutua.

Chakroista kannattaa pitää siis hyvää huolta. Yksi hyvä tapa on hiljentyö hetkeksi ja pyytää Arkkienkeli Metatronia avaamaan, puhdistamaan ja tasapainottamaan kaikki chakrat.

Myös chakrameditaatio on ihana tapa. Toki netistä löytyy monia hyviä meditaatioita. Jos haluat oikein kokonaisvaltaisen chakrahoidon, silloin hekilökohtaisesti ohjattu meditaatio on paras.